Tükendi
Gelince Haber VerPeygamberimizle (asm) çocuk yetiştirmeye niyet etmek ebeveynin öncelikli olarak çocukça davranışlarını gidermesi demektir. Bunun için bu çalışmada yorumlar ve kurallar şeklinde bir yol izlemekten ziyade Peygamber Efendimizin dünyasına girmek öncelikli yol haritası oldu. Onun hayatından olaylara dayalı anlatımla kimi zaman dıştan onu seyretmeye, nasıl davrandığını izlemeye, o davranışta kendimizi bulmaya; kimi zaman da onun ellerinden tutup orada yaşıyor gibi olayı hissetmeye gayret ettik.
Son zamanlar uzman yardımı almak artık her ebeveyn için kaçınılmaz hale geldi. Elbette bu faydalıdır. Biz burada bu desteklerin birincisi olarak Peygamber Efendimizin eğitim metodunu hatırlatıyoruz. Çünkü “Sünnet Pedagojisi” Rabbanîdir. Her çocuğun ruhuna ve fıtratına uyan eğitim metodudur.
Peygamberimizin çocuk eğitimi uzun uzun metot bildirimi değildir. Onun bir davranışının, bir cümlesinin içerisinde, bir çocuğun hayatı boyunca psikolojisini güzelleştirecek, onu onaracak pek çok şey bulmak mümkündür.
Hakikat birdir ama hakikate giden yollar çoktur. Peygamberimizin sünneti o hakikat yolunun en kısası ve Rabbanî olanıdır. Eğitimde her yol, her metot herkese uygun gelmeyebilir. Sünnetin Rabbanî oluşu onu her huya, herkese uygun kılmıştır.
Nuriye Çeleğen, Peygamberimiz (asm) Çocuklara Nasıl Davranırdı kitabında “Peygamberim ile çocuk yetiştirmek istiyorum” diyenlere sesleniyor.
Sünnet Pedagojisini hayatına katmak isteyen, çocuklarımı nasıl sünnete uygun yetiştirebilirim diye düşünen her anne babanın keyifle okuyabileceği bir çalışma.
Çocukluk ilkbahardır. Bu baharın en güzel şefkat ve merhamet yağmuru anne babalardan gelir. Ve en güzel huy çiçekleri şefkat yağmurları ile açar.
Peygamberimizin hayatından kesitlerle onun çocuklarla ilişkisini, çocuk eğitimi konusuna bakışını olaylar üzerinden okuyan bir çalışma. Sünnet Pedagojisini nasıl hayata geçirebileceğimize dair örnekler sunuyor. Esmaü'l Hüsna'yı hatırda tutan bir çocuk eğitiminin maddi ve manevi kazanımlarını işliyor.