Arka kapak
Osmanlı zamanında yetişmiş bilim adamlarını ve neler yaptıklarını, macera dolu hayat hikâyeleriyle beraber öğrenmeye hazır mısınız? Bahsettiğimiz zamanlar 1300’ler ile 1800’lerin arası... Yani, henüz dünyanın hiçbir yerinde kimse bilgisayarı icat etmek için uğraşmıyor! Ama… -Modern cihazları olmadan ameliyat yapabilen cerrahlar, -Uydu fotoğrafları olmadan koskoca Akdeniz’in bütün kıyılarını en ince ayrıntısına kadar çizebilen haritacılar, -Sadece 2+2=4 ile yetinmeyip hesap işlerine trigonometriyi de (yazması bile zor!) sokan matematikçiler, - Gökteki yıldızların nerede olduklarını hesaplayan, teleskop bağımlısı astronomlar ve daha fazlası Osmanlı Süper Beyinleri’nde keşfedilmeyi bekliyor.
Editörün görüşü
Bu kitap pek çok farklı tarihi karakteri iki kapak arasında buluşturması bakımından önemli bir çalışma. Akşemseddin, Ali Kuşçu, Seydi Ali Reis, Takiyüddin, Kâtip Çelebi, İbrahim Müteferrika gibi Osmanlı'nın önemli insanlarını gençlere doğru bir şekilde tanıtmak ve sevdirmek açısından da dikkat çekici.
En önemli cümle
Osmanlı zamanında yetişmiş bilim adamlarını ve neler yaptıklarını, üstelik hayli macera dolu, inanılmaz hayat hikâyeleriyle beraber öğrenmeye ne dersiniz?
Bu kitap neden önemli
Osmanlı Süper Beyinleri kitabı, bilim alanında vizyon edinilmesi için ilham hikâyeleriyle dolu. Eserde, Osmanlı döneminde ve o topraklarda yetişmiş Akşemseddin, Ali Kuşçu, Seydi Ali Reis, Takiyüddin, Kâtip Çelebi, İbrahim Müteferrika gibi bilim insanlarının doğru bir şekilde tanıtılması, hem tarihî bilinç hem de hitap ettiği yaş grubunun özgüveni açısından oldukça değerli bir kazanım sunuyor.